Over mij

Mijn passie is: mijn gevoel en liefde voor muziek delen met andere mensen. Dit kan ik doen door koren te dirigeren.

Op 19 jarige leeftijd ging ik orgel studeren aan het conservatorium in Arnhem, na mijn eindexamen heb ik kerkmuziek-koordirectie gedaan. Vanaf het begin van mijn studie was een koor dirigeren mijn grootste passie. Dit heb ik tot nu toe altijd zo beleefd. Met als gevolg dat ik nu 50 jaar koordirigent ben van meerdere Apeldoornse koren.

Ceremoniekoor Circle of Life is voor mij wel heel bijzonder.

Toen Bert, mijn man in 2006 plotseling kwam te overlijden, hebben zijn en mijn koren gezongen bij de uitvaart. Deze laatste herinnering aan Bert was zo`n intense ervaring waar ik nu nog steeds met een goed en warm gevoel op terug kan zien. Dat gun je iedereen!

Zo kwam ik op het idee om een koor op te richten van de beste zangers uit mijn koren. Dat werd het Ceremoniekoor Circle of Life. Ik kom uit een oecumenische geloof- gemeenschap evenals veel van mijn koorleden. Wij merken vaak in een gesprek bij een familie dat de kinderen het geloof anders beleven dan hun ouders dat deden. Wij proberen daar een middenweg in te vinden zodat we samen met de familie liederen uitzoeken die zowel de kinderen aan spreekt en toch tegemoet komt aan de wensen van de overledene. Iedereen moet zich goed voelen bij de liederen die we hebben uit gezocht. Als een lied nog niet in ons repertoire zit, dan proberen wij dat alsnog in te studeren.

Wij hebben een groot uitgebreid repertoire, met o.a. liederen van: Huub Oosterhuis, Gezangen Voor Liturgie/Randstad, Liedboek, Joh. De Heer, Latijnse missen, maar ook Mozart, Bach, Pergolesi, John Rutter en andere componisten en profane muziek.

Het koor kan prachtig a capella zingen, maar laat zich ook graag begeleiden door Fons Kronenberg op orgel/piano, Barbara Merlijn op dwarsfluit. Dit zijn beroeps musici. Ook werken we op verzoek met een professionele sopraan soliste: Bernadeta Astari. www.bernadetaastari.nl. Of met een uitstekende amateur sopraan soliste: Tieneke Berkhof.

Soms schieten woorden tekort...... Een lied kan zo veelzeggend zijn.Jubileumconcert

29 september 2019.

50 jaar dirigent